Blogartikel

Error code: 0Xc0000034 - Hoe los je dat op

Als je deze foutmelding in scherm krijgt heb je hoogstwaarschijnlijk tijdens een update van Windows de computer uitgeschakeld. Hierdoor mist de computer nu een bestandje waardoor hij niet kan opstarten. Deze melding zal je computer iedere keer geven als je opstart. Verder dan dit scherm ga je niet komen zonder technische ondersteuning. 

 

Your PC needs to be repaired The boot configuration data file is missing some required information  File:\BCD Error code: 0xc0000034  You’ll need to use the recovery tools on your installation media. If you don’t have any installation media  (like a disc or USB device), contact you system administrator op PC manufacturer.

Met dit scherm geeft je computer aan dat het een bestandje mist. Dit bestandje is BCD, wat staat voor Boot Configuration Data. Dit bestandje heeft je computer nodig om Windows te detecteren op het systeem en op te starten. Zonder dit bestandje zal Windows dus niet meer kunnen starten. Je computer is dus onbruikbaar op deze manier. 

Hoe los je het op?

STAP 1 - Download juiste ISO-bestand

Je hebt allereerst een kopie nodig van Windows om te kunnen opstarten. Als je gebruik maakt van Windows 10 en je hebt deze kopie niet kun je deze aanvragen bij Microsoft. Dit is gratis te downloaden. Brand het ISO bestand dat je gedownload hebt op een DVD op zet het op een USB-stick.  

STAP 2 - Ga naar Repair Your Computer

Afhankelijk van je besturingsysteem en een beetje geluk zijn er twee manieren om een 0xc0000034 Error op te lossen. Beide hebben een opstartmodule nodig van Windows. Dit kan met een DVD of een USB-stick. Je moet naar het Repair your Computer scherm. Daar kom je door de volgende stappen te volgen:

  1. Start de computer vanaf de Windows DVD of USB-stick die je hebt gemaakt.
  2. Op het eerste scherm dat je ziet zorg je dat de voorkeurstaal op Engels staat. Dat kiezen wij in deze tutorial ook. Door hiervoor te kiezen zullen alle knoppen die we in dit artikel noemen overeenkomen met jouw scherm.
  3. Op het tweede scherm druk je NIET op Windows install, maar zoek naar Repair Your Computer. Het moet als het goed is ergens linksonderin je scherm staan. 

STAP 3 - Doorloop de Repair Your Computer module

Voor Windows 10

Klik linksboven op "Continue exit and continue to Windows 10. Dit zou het automatisch moeten repareren en automatische moeten rebooten. Windows zou dan moeten starten. Als dat niet het geval is moet je contact opnemen met een ICT partij. i4PROJECTS zou je hierbij kunnen helpen. Neem contact met ons op via de Support.

Voor overige Windows varianten

Nadat je stap 2 hebt uitgevoerd zou je nu in het Repair Your Computer scherm moeten zitten. Kies hier voor Troubleshoot, gevolgd door Command Prompt. In Command Prompt moet je vier dingen invoeren in de gegeven volgorde. Na elke stap druk je de ENTER-toets in. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets verkeerd doet, als je een typfout maakt kun je dit gewoon opnieuw doen.

Typ het volgende:

bootrec /fixMBR
bootrec /fixBoot
bootrec /rebuildBCB
exit

Bij het intypen van de eerste twee commandos krijg je normaal gesproken geen respons. Als je dat wel krijgt heb je waarschijnlijk een typefout gemaakt. Check het even en type het command opnieuw. Na het vierde commando zal de computer je vertellen welk proces er in gang is gezet en wat hij gedaan heeft.  Herstart de computer. Als alles goed is zal Windows nu wel opstarten.

Als dat niet zo is kan het zo zijn dat de harde schijf in je computer kapot of corrupt is. De enige oplossing is dan vervangen. Misschien is het dan tijd om je HDD te upgraden naar een SSD.