KPN stopt met ISDN - Wat betekent dat voor jou?

Voor ondernemers staat innovatie hoog in het vaandel. Daar zal jij je ook wel in herkennen. KPN is ook bezig met een constante innovatie. Het speelt in op de veranderende klantwensen. Omdat de markt voor zakelijke telefonie al grotendeels over is gestapt op bellen via internet  wil KPN de markt voorbereiden op verdere innovatie. Daarom kondigde de telefoniemagnaat een aantal aanpassingen aan die invloed zullen hebben op bedrijven die nog gebruik maken van traditionele telefonie zoals PSTN of ISDN 

Traditionele telefonie

Deze vormen van traditionele telefonie zullen de komende jaren worden gemoderniseerd of vervangen worden door alternatieven die beter kunnen meebewegen met het perspectief wat de toekomst ons biedt op de telefonie.

De vaste telefonielijnen in Nederland worden in de traditionele visie verbonden op een telefonieplatform. Van oudsher verlopen de verouderde telefoondiensten zoals PSTN of ISDN over telefooncentrales op locatie bij de klant of via het telefonieplatform van KPN. In 2016 zijn deze lijnen ook beschikbaar geworden voor andere telefonieaanbieders zoals i4PROJECTS of iTelco die de diensten via KPN Wholesale naar de klant kunnen brengen. 

Huidige trend van VoIP

De trend die KPN opmerkt is dat het aantal gebruikers voor deze telefonie oplossing via ISDN en PSTN sterk aan het afnemen is. Daarnaast neemt het gebruik van internet-bellen op de zakelijke markt enorm toe. Daarom kiest KPN ervoor om zich voornamelijk te gaan richten op het moderniseren van de landelijke IP infrastructuur. Hierdoor blijft PSTN wel beschikbaar, maar zullen ondernemingen die momenteel gebruik maken van een ISDN oplossing de overstap moeten maken naar een andere oplossing zoals VoIP.

De breedband oplossing van hosted telefonie heeft zich al dubbel en dwars als uitstekend alternatief bewezen. Daarnaast biedt de oplossing vele andere opties zoals pinnen over ip (PoIP) en beveiliging van bedrijven wat geregeld kan worden via deze oplossing. Kortom, alle oplossingen worden samengebracht in 1 algehele oplossing. 

Wanneer stopt ISDN?

Product Einddatum Opmerking
Analoge telefonie enkelvoudig Blijft bestaan voor lift, alarm, fax, etc.
Analoge telefonie meervoudig 1 september 2019  
ISDN1 enkelvoudig 1 september 2019  
ISDN1 meervoudig 1 september 2019  
ISDN2 enkelvoudig 1 september 2019  
ISDN2 meervoudig 1 september 2019  
ISDN15 1 januari 2021  
ISDN20 1 januari 2021  
ISDN30 1 januari 2021

 

Wacht niet te lang met overstappen

Vanaf 1 september 2019 zullen enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN niet meer beschikbaar zijn voor klanten van KPN en van KPN Wholesale. Voor ISDN15/20/30 geldt dat KPN deze dienstverlening vooralsnog continueert en tenminste tot 1 januari 2021 blijft ondersteunen.

Klanten van i4PROJECTS die gebruik maken van deze oplossingen zullen we actief benaderen en een voorstel doen om de dienstverlening klaar te maken voor deze overstap. Wij raden aan om niet te wachten tot het laatste moment. We verwachten een enorme toeloop op aanvragen voor de lijnen en hardware. Daar kunnen problemen met leveringen door ontstaan. Wees daarom de drukte voor door nu al contact op te nemen met een van onze accountmanagers. Overstappen op een toekomstgerichte oplossing voor jouw telefonie kan in twee weken geregeld zijn.
 

Net een nieuwe telefooncentrale?

Als er onlangs is geïnvesteerd in een telefooncentrale dan kan de overstap alsnog. Wij zorgen dan voor een SIP-TRUNK gekoppeld op jouw telefooncentrale. Wij ondersteunen o.a. de volgende merken: Avaya, Alcatel Lucent, NEC, Mitel, Panasonic, Unify,Microsoft LYNC, Xelion,Siemens, Tiptel, Cisco & 3CX.

Afspraak inplannen

Reacties
0